Groda.eu intervjuar Bjørn Lomborg

Bjørn Lomborg har i en artikel påpekat det självklara. Om världen ställs inför svåra problem så är lösningen inte de etablerade sanningarna utan – något annat. Med anledning av detta har Groda.eu intervjuat Bjørn Lomborg.

Lomborg: To green the world’s energy, we should abandon the old-fashioned policy of subsidizing unreliable solar and wind — a policy that has failed for 20 years. Instead, we should focus on inventing new, more efficient green technologies to outperform fossil fuels.

Groda.eu: Vilka teknologier tänker du då på? Jordvärme? Våg / tidvattenkraft? Biobränslen? Det pågår ju försök med alla dessa.

Lomborg: Nej, nej, det där är gamla teknologier, vi måste tänka helt nytt!

Groda.eu: Fusion? Det byggs ju för närvarande en internationell fusionsforkningsrekator.

Lomborg: Nej, nej, nej. Du är fast i gamla banor, vi måste tänka helt nytt.

Groda.eu: Kan du ge något exempel på något forskningsprojekt någonstans som är värt att stödja då?

Lomborg: Tjaa… Jag är ju van att tänka “outside the box”. Till exempel så tittade jag på My Little Pony med mina barn häromdagen. Det visade sig att kraften från ett enda enhörningshorn är tillräckligt för att lysa upp hela himlen. Sådana projekt är visserligen inte politiskt korrekta, men vi måste våga titta utanför samhällets etablerade sanningar om vad som är möjligt och inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *